Vilniaus universitetas

MENIU

Kalendorius

PAŽINTINIS RENGINYS „LELIJŲ ĮVAIROVĖ“

2024-07-11

Liepos 11 d., 16.30 val. kviečiame į pažintinį renginį „Lelijų įvairovė“, kurį ves VU Botanikos sodo vyresnioji botaninių kolekcijų kuratorė Janina Puočiauskienė. Lelijos pasaulyje auginamos jau daugiau kaip 3000 metų. VU Botanikos sode Kairėnuose rasite per 500 skirtingų pavadinimų lelijų (jų veislių, hibridų ir rūšių). Tai lietuvių ir užsienio autorių selekcijos pavyzdžiai.

 

Aukštos, vidutinės,  žemos, ankstyvosios ar vėlyvosios – visos lelijos traukia akį įvairių formų, dydžių ir kvapų žiedais. Jų spalvų paletė itin plati, tačiau vienos spalvos lelijų žiedų tikrai nerasite. Ar žinote, kurios? Užsukite į pažintinį renginį, nes čia sužinosite ir apie lelijų auginimo subtilybes. Ne veltui sakoma, kad lelijos – karališkos priežiūros reikalaujantys augalai!

IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: būtina šiuo el. paštu daiva.krutuliene@bs.vu.lt (pažintinio renginio dalyvių skaičius ribotas).
KUR, KADA: lankytojų grupė renkasi liepos 11 d., 16.30 val. prie VU Botanikos sodo Kairėnuose pagrindinės kasos (Kairėnų g. 43).
BILIETAI: įėjimas į renginį – įsigijus sodo lankytojo bilietą, pažintinis renginys – nemokamas (50-mečio jubiliejų mininčio VU Botanikos sodo Kairėnuose dovana lankytojams).