Vilniaus universitetas

MENIU

Kalendorius

PAŽINTINIS RENGINYS „VASARĄ ŽYDINČIŲ DAUGIAMEČIŲ AUGALŲ ĮVAIROVĖ“

2024-07-19

Liepos 19 d., 16.30 val. kviečiame į pažintinį renginį „Vasarą žydinčių daugiamečių augalų įvairovė“, kurį ves VU Botanikos sodo botaninių kolekcijų kuratorė Lidija Radevičiūtė.

Praleisite laiką flioksų, ežiuolių, monardų ir kitų žiedų apsuptyje – ne tik pasimėgausite jų spalvomis, formomis ir aromatais, bet ir pasisemsite naujų žinių. 

 

2020 m. VU Botanikos sode Kairėnuose pradėta formuoti nauja vasarą žydinčių žolinių dekoratyvinių augalų kolekcija. Joje kaupiamos įdomiausios šių augalų veislės ir rūšys. Palyginti nedidelėje ekspozicijoje išvysite apie 30 augalų genčių atstovus. Ši kolekcija yra skirta supažindinti sodo lankytojus su vasarą žydinčių daugiamečių augalų įvairove, priežiūros ypatumais ir tarpusavio derinimu formuojant gėlynus bei puošiant aplinką.

IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA: būtina šiuo el. paštu daiva.krutuliene@bs.vu.lt (pažintinio renginio dalyvių skaičius ribotas).
KUR, KADA: lankytojų grupė renkasi liepos 19 d., 16.15 val. prie VU Botanikos sodo Kairėnuose pagrindinės kasos (Kairėnų g. 43).
BILIETAI: įėjimas į renginį – įsigijus sodo lankytojo bilietą, pažintinis renginys – nemokamas (50-mečio jubiliejų mininčio VU Botanikos sodo Kairėnuose dovana lankytojams).