Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

ARTĖJA „ŽVALUMO DIENA 2023“

ŽVALUMO DIENA – tai rugsėjo 9 d. VU Botanikos sode jau devintus metus vyksiantis unikalus sveikos gyvensenos populiarinimo renginys.

Kelios dešimtys sostinės sveikos gyvensenos organizacijų ir pavienių entuziastų apsijungs kartu bei ragins pajudėti ir atsipalaiduoti, pasisemti naudingų žinių, paskanauti sveiko maisto, įsigyti sveikų produktų. „Žvalumo dieną“ renginiai vyks VU Botanikos sode Kairėnuose, kur visi norintieji bus kviečiami praleisti visą dieną. 

Gražia tradicija tapęs renginys, prie kurio savanoriškomis pajėgomis prisideda gausi Vilniaus sveikos gyvensenos bendruomenė, stebins veiklų įvairove. Geru oru jos pasklis į žalias sodo erdves, VU Botanikos sodo renginių sales, vilios pirčių garais ir plūduriuos ant vandens. 

„Žvalumo dieną“ dalyviai – sveikatinimo praktikų organizatoriai – kviečiami jau dabar registruotis (registracija baigiama rugpjūčio 25 d.):
el. paštu: zvalumodiena@gmail.com
Tel. 8 687 91499
Renginio koordinatorė: Ramunė Žukauskienė

Bilietai „Žvalumo dienos“ lankytojams: 
lankytojai, norintys dalyvauti renginiuose, turės įsigyti VU Botanikos sodo lankytojo bilietą (bilietas suaugusiajam – 5 eurai, moksleiviams, studentams, pensininkams – 3 eurai, ikimokyklinio amžiaus vaikams – nemokamai). Dauguma renginyje vykstančių veiklų bus nemokamos, kainuos tik asmeninės procedūros, konsultacijos.

„Žvalumo dienos“ organizatorė:
visuomeninė organizacija „Lietuviškos pirties bičiulių draugija“ (LPBD), renginys organizuojamas kartu su VU Botanikos sodu Kairėnuose.

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE 9-ĄJĄ „ŽVALUMO DIENĄ“ RASITE:
bit.ly/43uuw8W

KVIEČIAME REGISTRUOTIS BŪSIMUS ŠVENTĖS DALYVIUS

Su kiekviena vasaros diena tampame vis žvalesni, tad pats laikas registruotis į jau devintą sveikos gyvensenos šventę „Žvalumo diena“. Renginio vieta nesikeičia – VU Botanikos sodas, o šventės data pasislenka į rudenėlį – rugsėjo 9-ąją. Tuomet Vilnius jau bus grįžęs iš atostogų ir pasirengęs smagioms, sveikoms ir naudingoms patirtims! Vilniečiai skatina sveikai gyventi vilniečius!

SVEIKATINIMO PRAKTIKŲ ORGANIZATORIAI: KAS IR KAIP GALI DALYVAUTI

Dalyvauti kviečiamos Vilniaus organizacijos ir pavieniai entuziastai, kurių veikla susijusi su sveika gyvensena, sportu ar aktyvia fizine veikla. Šioje šventėje laukiame ir valstybinių, ir nevyriausybinių, ir pelno siekiančių organizacijų.

Dalyvavimas „Žvalumo dienoje“ – tai puiki proga styguotis Vilniaus sveikos gyvensenos bendruomenei, pristatyti savo veiklą artėjant šaltajam metui, bet visų svarbiausia – sudominti ja sostinės gyventojus, kad kuo daugiau miestiečių mąstytų, judėtų, maitintųsi ir elgtųsi sveikai!

Organizacijos ir entuziastai savo veiklą šventėje pristato tik aktyviomis priemonėmis: varžybomis, mankštomis, kitomis judriomis praktikomis, kūrybinėmis dirbtuvėmis, paskaitomis, maitinimu. Labiausiai šventėje laukiame veiklų, kuriose galėtų dalyvauti visa šeima – įvairiausio amžiaus lankytojai.

Tiems, kas šventėje organizuos nemokamas veiklas, dalyvio mokestis nebus netaikomas. Mokamas paslaugas teiksiantiems, kaip ir anksčiau, teks simbolinis dalyvavimo mokestis. 

Būtina sąlyga norintiems šventėje prekiauti savo gamybos sveikos gyvensenos idėją atitinkančiais gaminiais – pasirūpinti netaršiomis pakuotėmis. Dar geriau – išsiversti visai be jų. Taip renginyje diegsime gyvenimo be atliekų (zero waste) principus. 

VEIKLOS ANT ŽOLĖS, VANDENS, ASFALTO, STOGO

Tam, kad kaskart šventė būtų kuo įdomesnė, pasižvaliname naujovėmis, tad pirmenybę renginyje teiksime tiems dalyviams, kurie pasiūlys „Žvalumo dienoje“ dar neišmėgintų veiklų. Geru oru stengiamės veikla užpildyti kuo daugiau VU Botanikos sodo erdvių, o lyjant persikeliame į patalpas.