Vilniaus universitetas

MENIU

Naujienos

RUDENS ŽIEDAI IR VAISIAI VU BOTANIKOS SODE (ŽYDĖJIMO ŽEMĖLAPIS)

Ruduo sode kasdien vis kitoks. Todėl užsukite dažniau – pasigėrėkite žiedais, įvairiaspalve lapija, įkvėpkite rudeniškos gaivos. Ir, žinoma, apsilankykite VU Botanikos sodo mugėse ir pažintiniuose renginiuose!Su Jumis dalijamės šiuo metu VU Botanikos sode žydinčių ir derančių, vaisius subrandinusių augalų žemėlapiu: VU Botanikos sode žydi.
Sode rasite dekoratyvines obelis, anksčiau vadintas rojaus obelaitėmis. Jų vaisių dydis siekia nuo vos 6 milimetrų iki 50 mm. Skirtingos dekoratyvinių obelų veislės džiugina akį ne tik įvairiaspalviais vaisiais, bet ir savo lajos forma, spalvingais lapais. VU Botanikos sodo kolekcijoje rasite ir Lietuvoje sukurtų dekoratyvinių obelų veislių, o jų jau rugsėjo 15-17 d. bus galima įsigyti 52-ojoje rudens mugėje „Lietuvos žiedai 2023“.

 
VU Botanikos sodo Akmenyne Jus pasitiks įspūdinga dekoratyvinių varpinių augalų įvairovė. Ankstyvas ruduo – geriausias metas pasigrožėti subtiliu dekoratyvinių varpinių augalų žydėjimu. Šiuo metu gražiai žydi soruolė, mėlitas, melvenės, miskantai ir kt. augalai. Daugiau apie šiuos augalus išgirsite rugsėjo 22 d. vyksiančiame pažintiniame renginyje „Dekoratyvinių varpinių augalų įvairovė“.
 
O sodo rožyne išvysite erškėčių veisles, modernias krūmines, hibridines ir poliantines rožes, tarp kurių šiuo metu gausiai žydi patagoninė verbena. Taip pat aplankykite įspūdingą sodo jurginų kolekciją. Laukiame Jūsų VU Botanikos sode!